Wijnzinnige locals

Regionale wijnen proeven? Dat kan! Wekelijks openen families hun wijngaarden voor een rondleiding. Na afloop is er altijd tijd voor een proeverij en misschien wel aan mooie aankoop?

Let op! Elke proeverij is bereikbaar met de auto. Zorg voor een navigatiesysteem en wijs alvast een BOB aan. 

Just in case.....

 saint-Émillion

Op twee uur rijden ligt Saint-Émillion. Het wereldberoemde meest zuiver rodewijngebied. Proef hier de meest exclusieve wijnen ter wereld.

Leer hoe een mooie rode wijn wordt  gedistillleerd. En stel eens vragen hoe  die specifieke wijn zijn smaak krijgt? Of vraag aan een local waarom bepaalde wijnen zo'n speciaal aroma hebben!

Ga op bezoek bij de families. en neem een kijkje achter de schermen!

 Cognac

Bezoek de rijke Cognacstreek. Elke familie heeft een eigen chateau zoals Hennesey of Remi Martin. Van generatie op generatie wordt het familierecept doorgegeven en aangeleerd welke technieken worden toegepast voor hun authentieke Cognac. 

Hoe wordt  Cognac gedistillerd? En hoe komt Cognac aan haar specifieke smaak? Bekijkk hoe grote houten tonnen worden geproduceerd. Maak een boottocht of bezoek een van de grote Cognachuizen aan de wijngaarden.


La Rochefoucauld

Rijd naar dit mooie kasteel dat o.a. werd gebruikt voor opnames van een Harry Potter film. Met 20 minuten afstand en loop door de keukens en de onderaardse gangen. Neem ook een kijkje op de mooie zolder waar je je kunt aankleden als iemand uit de Middeleeuwen.

Het kasteel is door de jaren heen continue verbouwd en
bijgehouden. In La Rochefoucould zijn verschillende restaurants waar je met een fantastisch uitzicht een hapje kunt eten. 


La Rochelle

Deze adembenemend mooie stad aan de Atlantische kust bestaat al sinds de 10e eeuw. Loop door de traditionele haven langs restaurants en bars die heerlijke visschotels serveren! Deze stad ligt in het gebied van Cognac. Na het diner wordt er vaak een glaasje Cognac gedronken.


PLAGE DES MINIMES

In Port des Minimes ligt (vlakbij La Rochelle) ligt het meest populaire strand van de regio namelijk Plage des Minimes. Hier zijn veel leuke winkels, restaurants en bars te vinden die langs het strand zijn gebouwd. Loop een rondje over de promenade en zie hoe de echte Fransen leven en elkaar hier ontmoeten.

Zoek een lekkere plek op het strand en geniet van een Franse picknick! In de zee staat de vuurtoren Phare au Bout du Monde. De toren heeft een bijzonder houten ontwerp. Het bekijken waard! 

Ben je sportief? Doe dan mee met een potje volleybal of voetbal!

Bordeaux

Het shop- en voedselwalhalla! Bezoek het oude centrum, maar sla Darwin aan de overkant van de La Garonne rivier niet over. Hier kun je streetart, oude pakhuizen met hippe restaurantjes of freestyle pianomuziek. Vergeet niet te wandelen over de Pont de Pierre naar de Jardin Public met haar botanische tuinen. Met een mooie avondgloed verlicht deze brug op voor prachtige kiekjes! Volg tijdens je bezoek de gouden plaketten door de afbeelding van de Sint Jakobschelp te volgen. Op deze manier bezoek je veel grote kathedralen. Ga een hapje eten op Place St Pierre bij de Jardin des Gastronomes waar je kan genieten van een goed glas wijn en de Franse keuken.

Altijd al een kop koffie willen drinken met Zidane en Dugarry? Deze voetbalvedettes zijn eigenaar van Café Nulle part Ailleurs op Esplanade des Quinconces.

Let op: Zondag is rustdag in Frankrijk! Dan zijn veel winkels dicht en is er minder te doen. Je kunt wel aanschuiven voor een uitgebreide brunch.
Op maandag zijn de meeste kerken en kathedralen gesloten!

Tip: Verken Bordeaux op de fiets! Zo kun je veel meer zien! 

Oradour Sur Glane

C

Aapjes kijken

C